KORPA (0)

 

NAZAD

Kategorija: oprema-za-domacinstvo

VINSKI KVASAC 10 g


vinski-kvasac-10g

CENA: 185.00 din.

Odaberi količinu


Uloga kvasca je da pokrene fermentaciju pri kojoj se njihovim metabolizmom šećer prevodi u alkohol. Dosadašnja tradicija nije podrazumevala upotrebu selekcionisanih kvasaca, već se fermentacija zasnivala na radu "divljih kvasaca", što je u većini slučajeva razlog veće količine neprevrelog šećera u rakiji. 

Novo vreme podrazumeva nove metode, naročito ukoliko se njihov rezultat ogleda u kvalitetu samog proizvoda. Upotrebom enzima i kvasaca poboljšavate mirisna svojstva, voćne arome i sam kvalitet rakije

Razmutiti kvasac uz blago mešanje i to u odnosu 1:10, odnosno 1kg kvasca u 10 l zaslađene vode (1-2%) i na temperaturi od 37-40°C. Posle rehidracije koja traje 15 min. dodati smesu u ekvivalentnu količinu šire, ostaviti da odstoji narednih 15 min. i zatim dodati sukcesivno u celu masu šire uz mešanje radi homogenizacije.
Napomena: razmutiti kvasac u vodi, da bi se izbeglo stvaranje grudvica. Ne ostaviti kvasac u fazi rehidracije duže od potrebnog (max 30 min.)..

Brendovi

 

 

RS AGRAR GROUP 2013

 

Bulevar Mihaila Pupina 10 i, Beograd

Novi Beograd

T: 022/480-417;

T: 480-412;

T: 062/770-654

Bespl. poziv: 0800 200 222

 

 

Novosti

 

Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

NOVI SAD

BOGATIĆ

PANČEVO

LAĆARAK

PETROVARADIN

BEOGRADSKE PIJACE

IRIG

SREMSKI KARLOVCI

BARAJEVO

SREMSKA KAMENICA

VRČIN

 

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412;

Pratite nas


DESIGN | TEKOMS