KORPA (0)

 

NAZAD

Kategorija: sredstva-za-zastitu-bilja

Laudis 1 L


laudis-1-l

CENA: 3879.00 din.

Odaberi količinu


PROIZVOĐAČ: Bayer CropScience

FORMULACIJA: Uljna disperzija (OD)

AKTIVNA MATERIJA: Tembotrion 44 g/l + izoksadifen-etil 22 g/l (protektant)

PRIMENA: Sistemični selektivni herbicid namenjen za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih i nekih uskolisnih korova. Koristi se u usevu kukuruza, u količini primene od 1,5-2 l/ha posle nicanja korova i kukuruza kada su travni korovi u početnom stadijumu porasta, širokolisni u fazi od 4 do 6 listova, a kukuruz u fazi od 2-10 listova (faza 12-18 BBCH skale).

SPEKTAR DELOVANJA: Preparat Laudis je efikasan u suzbijanju:

 

MEHANIZAM DELOVANJA: Tembotrion je nova, visoko efikasna aktivna materija, iz grupe triketona. Deluje na biosintezu karotenoida, tako što inhibira enzim koji učestvuje u biosintezi plastohinona, koji je jedan od kofaktora u biosintetskom putu karotenoida. Korovska biljka usvaja preparat vrlo brzo, najvećim delom preko lista, ali jednim delom i korenom preko zemljišta. Aktivna materija po usvajanju dospeva do tačaka porasta, gde izaziva poremećaj u sintezi karotenoida. Navedeni mehanizam delovanja se ispoljava u vidu prepoznatljivih simptoma izbeljivanja vršnog dela korovske biljke i to već 3-5 dana nakon primene. U naredne dve nedelje, izbeljeni deo nekrotira i čitava biljka propada.

NAPOMENE: Preparat se primenjuje uz utrošak vode: 200-400 l/ha (2-4 L/100 m2). Broj tretiranja u toku godine je jednom na istoj površini. Može se mešati sa preparatima iz grupe sulfonilurea za proširenje spektra delovanja i na rizomski sirak.

Pre upotrebe obavezno promućkati. Tretirati predveče ili ujutru po mirnom vremenu na temperaturama manjim od 25°C. Zahvaljujući kvalitetu formulacije, već sat vremena nakon primene, veći deo aktivne materije je usvojen.

Laudis se može primeniti u različitim hibridima kukuruza šećerca i semenskog kukuruza. Ukoliko dođe do preoravanja ili prevremenog skidanja useva, na tretiranim površinama mogu se opet sejati kukuruz i sirak. Laudis ne ograničava plodored, tako da se naredne sezone mogu sejati svi usevi.

KARENCA: Obezbeđena vremenom primene (OVP).

Brendovi

 

 

RS AGRAR GROUP 2013

 

Bulevar Mihaila Pupina 10 i, Beograd

Novi Beograd

T: 022/480-417;

T: 480-412;

T: 062/770-654

Bespl. poziv: 0800 200 222

 

 

Novosti

 

Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

NOVI SAD

BOGATIĆ

PANČEVO

LAĆARAK

PETROVARADIN

BEOGRADSKE PIJACE

IRIG

SREMSKI KARLOVCI

BARAJEVO

SREMSKA KAMENICA

VRČIN

 

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412;

Pratite nas


DESIGN | TEKOMS