KORPA (0)

 

NAZAD

Kategorija: sredstva-za-zastitu-bilja

BUTOXONE 1L


butoxone-1l

CENA: 1695.00 din.

Odaberi količinu


Selektivni translokacioni herbicid za suzbijanje većine jednogodišnjih i nekih višegodišnjih širokolisnih korova

LUCERKA: u količini 1,5-3 l/ha.
Vreme primene: kada lucerka dostigne visinu 10-20 cm.
Butoxone DB dobro suzbija:

  • jednogodišnje širokolisne korove kao što su: srcolisna pepeljuga (Chenopodium hybridum), teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), vrste iz roda dvornika (Polygonum sp.), vijušac (Bilderdykia convolvulus) i jednogodišnja mlečika (Sonchus asper);
  • višegodišnje korove kao što su: vrste iz roda štavelja ili kiseljaka (Rumex sp.), palamida (Cirsium arvense), poponac (Convolvulus arvensis), ladolež (Calystegia sepium) i mlečika (Sonchus arvensis).

MOGUĆNOST MEŠANJA

Zbog nedovoljne efikasnosti na gorušicu (Sinapis arvensis), hoću-neću (Capsella bursa pastoris) i divlju rotkvu (Raphanus raphanistrum), preparat Butoxone DB treba kombinovati sa preparatima Piano ili Sinamon, i to:

  • Butoxone DB 1,5–2 l/ha + 8 g/ha Piano;
  • Butoxone DB 1,5–2 l/ha + 0,5 l/ha Sinamon.

U kombinaciji sa preparatom Piano ne sme se koristiti okvašivač. Ove kombinacije poseduju dobra sinergistička svojstva, tako da je ukupna efikasnost znatno bolja nego njihova razdvojena primena. Preparat treba primeniti uz utrošak vode 200-400 l/ha.

Butoxone DB je jedinstveni preparat na tržištu koji pripada grupi hormonskih herbicida i koji se može primenjivati u mladoj i zasnovanoj lucerki.
Kao i kod drugih hormonskih herbicida, osetljivi korovi ubrzo nakon tretiranja počinju da se uvrću, prestaju da rastu, požute i na kraju potpuno propadnu. Ovakvi simptomi su uglavnom posledica nenormalne deobe ćelija u meristemskom tkivu, destrukcije sprovodnih sudova i nagomilavanja etilena, što prouzrokuje karakteristične simptome.

NAPOMENA

Do registracije preparata Butoxone DB na našem tržištu nije bilo herbicida koji je bio efikasan na štavelj ili kiseljak (vrste iz roda Rumex) u lucerki i livadama.
Butoxone DB ispoljio je izrazitu efikasnost na ovaj korov.

Brendovi

 

 

RS AGRAR GROUP 2013

 

Bulevar Mihaila Pupina 10 i, Beograd

Novi Beograd

T: 022/480-417;

T: 480-412;

T: 062/770-654

Bespl. poziv: 0800 200 222

 

 

Novosti

 

Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

NOVI SAD

BOGATIĆ

PANČEVO

LAĆARAK

PETROVARADIN

BEOGRADSKE PIJACE

IRIG

SREMSKI KARLOVCI

BARAJEVO

SREMSKA KAMENICA

VRČIN

 

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412;

Pratite nas


DESIGN | TEKOMS